020 530 0160

Platform Makers: voor een sterker auteursrecht

Gepubliceerd op 18 december 2009 categorieën 

Beroeps- en belangenorganisaties van auteurs en uitvoerende kunstenaars hebben zich verenigd in het Platform Makers. Het platform heeft als doel de positie van auteurs en uitvoerende kunstenaars te verstevigen.

 

De behoefte aan het platform is gegroeid uit het feit dat het moeilijker wordt voor makers om over hun rechten goede afspraken te maken met opdrachtgevers. Het Platform Makers streeft ernaar meer vat te krijgen op de exploitatie hiervan. 

 

Het platform pleit met name voor de invoering van auteurscontractenrecht. Hierdoor kan de onderhandelingspositie van makers worden versterkt. Ook moet het mogelijk worden voor belangen- en beroepsorganisaties om, waar wenselijk, minimum-prijsafspraken te maken met opdrachtgevers. Het publiceren van adviestarieven voor leden behoort ook tot de speerpunten van het kersverse platform.

 

Lees hier meer. Bezoek hier de website van het Platform Makers. Lees ook het onderzoek van het IViR over het auteurscontractenrecht.

Bron: Bright
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen