020 530 0160

Pizza spam per sms

Gepubliceerd op 3 april 2009 categorieën 

Omdat ik zelf nog wel eens ongewenste folders van pizzakoeriers aantref in mijn met Nee/Nee-sticker beplakte brievenbus, viel mij het nieuwsbericht dat twee bekende pizzaketens de Telecomwet hebben overtreden des te meer op.

New York Pizza en Domino’s Pizza hebben artikel 11.7 van de Telecomwet namelijk overtreden door per sms advertenties te sturen aan klanten die daar geen toestemming voor hadden gegeven.

Als je een pizza besteld via de website van New York Pizza, kun je aangeven of je aanbiedingen wilt ontvangen, en of je die per sms wilt ontvangen. De afgelopen tijd is dit echter fout gegaan, waardoor ook mensen die géén toestemming daartoe hebben gegeven, de aanbiedingen toch ontvangen. Ook telefoonnummers die werden gebruikt voor het telefonisch doorgeven van bestellingen werden opgeslagen, en zonder wetenschap van gebruik voor andere doeleinden gebruikt voor de advertenties.

Artikel 11.7 van de Telecomwet verbiedt zulke handelingen en stelt dat een bedrijf eerst toestemming moet vragen aan de consument of het telefoonnummer mag worden gebruikt om bijvoorbeeld aanbiedingen te versturen, of in ieder geval dat het bedrijf een meldt dat het telefoonnummer daarvoor gebruikt zal worden.

Daarnaast is het voor dergelijke communicatie ook verplicht dat in elk sms’je vermeld staat hoe je je kan afmelden van de aanbiedingsdienst. New York Pizza en Domino’s deden dat overigens allebei wel.

Lees hier het bericht.

 

Bron: tweakers.net
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Wouter Dammers

publicaties

Gerelateerde artikelen