020 530 0160

Phishing een steeds groter probleem

Gepubliceerd op 21 juni 2007 categorieën ,

In het eerste kwartaal is het aantal phishing-sites explosief gestegen. Een onderzoek van McAfee constateert een stijging van 784 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2006.


De omvang van het spamprobleem is volgens McAfee ongeveer gelijk gebleven vergeleken met een jaar eerder. Gemiddeld 65 procent van alle e-mails bestond uit spam. Wel is er een opmars van plaatjesspam waargenomen. Veel spamberichten adverteren tegenwoordig via afbeeldingen voor aandelen, medicijnen en universitaire diploma’s. Dit heeft tot gevolg dat het ontvangen van spam veel meer bandbreedte kost.


De beveiligingsdeskundigen waarschuwen voor een trend waarbij internetcriminelen het voorzien hebben op bezoekers van video- en sociale netwerksites zoals Youtube en Myspace. Een voorbeeld van cybercrime via dit soort sites is het misbruik dat werd gemaakt van een website van een Franse rockband. De site werd gebruikt om bij bezoekers een Trojaans paard te installeren bij het afspelen van het bestand.


Lees hier het hele bericht.

Bron: webwereld.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen