020 530 0160

Per 1 juni 2014 nieuwe regels voor domeinnaamprocedures

Gepubliceerd op 19 mei 2014 categorieën , , ,

Wie snel en tegen niet al te hoge kosten een domeinnaam wil terugvorderen omdat die bijvoorbeeld inbreuk maakt op een merk of handelsnaam, kan daarvoor een domeinnaamprocedure starten bij de WIPO (World Intellectual Property Organization). Deze procedure is volledig digitaal, de WIPO doet alles via e-mail, en meestal heb je binnen twee maanden een uitspraak.

 

De WIPO heeft onlangs nieuwe regels aangenomen om de WIPO Arbitration procedure en de WIPO Expedited Arbitration procedure nog efficiënter te maken. De regels hebben o.a. betrekking op de voeging (‘joinder’) van meerdere partijen in één procedure, het samenvoegen (‘consolidation’) van een procedure met een reeds aanhangige procedure, een ‘emergency relief procedure’ voor spoedeisende maatregelen voorafgaand aan de domeinnaamprocedure.

 

Bekijk hier de nieuwe WIPO Arbitration Rules en de WIPO Expedited Arbitration Rules die met ingang van 1 juni 2014 van kracht zijn.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Marieke Neervoort

publicaties

Gerelateerde artikelen