020 530 0160

Patent toegekend voor File Allocation Table techniek

Gepubliceerd op 12 januari 2006 categorieën ,

USPTO, het Amerikaanse patentenbureau, heeft onherroepelijk patenten toegekend aan Microsoft voor de File Allocation Table (fat)-techniek, het bestandssysteem dat ontwikkeld is voor MS-DOS en Windows. Microsoft mag de techniek, die aangeeft hoe bestanden opgeslagen moeten worden, dus licenseren aan derden.


De beslissing herziet twee eerdere beslissingen van USPTO waarbij het bureau aangaf geen patenten te willen toekennen omdat dit de ontwikkeling binnen de IT tegen zou houden maar uit het onderzoek van USPTO blijkt dat de patenten toch toegekend mogen worden aangezien zij nieuw en niet voor de hand liggend zijn. Microsoft verkreegt het patent in 1996 maar verloor het vervolgens weer omdat het niet nieuw zou zijn. Het gebruik van de techniek is wijd verbreid en de techniek wordt wellicht ook gebruikt door Open Source Software ontwikkelaars waaronder verschillende vormen waarin Linux wordt gedistribueerd.


Eblen Moglen, professor aan de Universiteit van Columbia, gaf bij de eerste beoordeling van de USPTO al aan dat toekenning van patenten op de fat techniek aan Microfsoft het einde zou betekenen voor Linux.


Lees hier het hele bericht en hier de uitspraken van Eblen Moglen.

Bron: theregister.co.uk, theinquirer.net
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anne-Jel Hoelen

publicaties

Gerelateerde artikelen