020 530 0160

Parfum valt ook onder auteursrecht

Gepubliceerd op 30 juni 2004 categorieën ,

Parfumgeuren namaken mag niet. Het gerechtshof in Den Bosch heeft fabrikant van imitatiegeuren Kecofa in Kerkrade verboden het luchtje Female Treasure nog te verkopen. Het hof oordeelde dat 24 van de 26 ingrediënten hetzelfde zijn als in Trésor van topmerk Lancôme, onderdeel van het Franse cosmeticaconcern L’Oréal.


Het gerechtshof erkent hiermee de auteursrechtelijke bescherming van reukstof. ,,Deze reukstof is niet alleen, zoals wordt vereist, zintuigelijk waarneembaar, maar ook voldoende concreet en stabiel om als werk in de zin van de Auteurswet 1912 te kunnen worden beschouwd”, aldus het vonnis van het hof op 8 juni.


Volgens partner B. Kist van merkenadviesbureau Shield Mark is het de eerste keer dat een Nederlandse rechter reukstof auteursrechtelijke bescherming toekent. ,,De uitspraak is van groot belang voor fabrikanten van topmerken. Die kunnen na dit arrest niet alleen inbreuken op hun merkrechten aanpakken, maar nu ook geurnabootsingen bestrijden op basis van auteursrecht.”


Lees hier het hele bericht (registratie verplicht)

Bron: nrc/anp
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Doran Houthoff

publicaties

Gerelateerde artikelen