020 530 0160

Opvallende kindernamen 2017 niet op lijst vanwege privacy

Gepubliceerd op 15 januari 2018 categorieën 

Zoals elk jaar, heeft de Sociale Verzekeringsbank (SVB) ookbegin dit jaar weer een overzichtgepubliceerd van de meest populaire kindernamen. Dat overzicht heeft SVB om kinderbijslag uit te kunnen betalen en daardoor kan ook worden ingezien welke namen pasgeboren baby’s hebben gekregen.

Om de privacy te waarborgen, beperkt de SVB zich tot namen die minstens 25 keer zijn gegeven. De SVB doet dit om te voorkomen dat opvallende en uitzonderlijke namen makkelijk terug te herleiden zijn naar bepaalde personen (bijvoorbeeld de ouders). Dat dit zo makkelijk kan, hebben we te danken aan sociale media. Het is anno 2018 immers vaak niet ongebruikelijk dat trotse ouders de geboorte van hun jonge spruit op Facebook aankondigen.

We zullen het dus voortaan moeten doen zonder de opvallende en creatieve namen op de lijst, zoals Kommer, Zikoranaudodimma, Tsz, Godmother,Dikshit en Goodluck. 

Bron: www.rtlnieuws.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Lora

publicaties

Gerelateerde artikelen