020 530 0160

OPTA beboet drie spammers

Gepubliceerd op 29 december 2005 categorieën 

Speko, Van Leerdam’s en Zmart, drie verzenders van e-mailberichten waarin reclame werd gemaakt voor kantoorartikelen, hebben een boete van in totaal 60.000 Euro opgelegd gekregen door OPTA. Speko heeft naast de boete vanwege het verzenden van spam, ook een boete gekregen omdat zij niet meewerkten aan het onderzoek van de OPTA.


Alle spammers maakten gebruik van e-mailadressenlijsten waarop ook emailadressen van privé-personen stonden. Om per e-mail reclame aan privé-personen te mogen versturen is sinds 19 mei 2004 voorafgaande toestemming vereist op basis van artikel 11.7 Telecommunicatiewet. Deze toestemming hadden de spammers niet gevraagd. Ook gaven zij in de e-mails niet hun identiteit prijs noch de wijze waarop de ontvanger van de mail zich kon afmelden.


De OPTA heeft voor haar onderzoek naar de spammers onder meer gebruik gemaakt van de klachten die zij via haar klachtensite had ontvangen.


Lees hier het hele bericht.


 

Bron: OPTA
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anne-Jel Hoelen

publicaties

Gerelateerde artikelen