020 530 0160

Opmars tegen taxidienst Uber gaat door, Brussel wil de app uit appstores laten verwijderen.

Gepubliceerd op 12 december 2014 categorieën ,

De Brusselse minister van Mobiliteit, dhr. Smet, heeft verschillende juridische maatregelen vanuit Brussel aangekondigd tegen de bekende taxidienst. Naast een voeging in een lopende rechtszaak aangespannen door concurrenten van Uber, een strafklacht en een klachtenbrief aan de Computer Crime Unit om de website offline te krijgen, zal er een beleefde brief aan Apple en Google gestuurd worden met het verzoek om de Uber app uit hun appstores te verwijderen. Van deze laatste actie verwacht de Brusselse minister overigens niet veel succes: Google is namelijk een van de grote aandeelhouders in Uber.

Ook in Nederland houdt Uber de gemoederen bezig. Uberpop, de dienst van Uber waarbij particulieren als taxichauffeur optreden voor andere particulieren, heeft al tot meerdere Kamervragen geleid en recentelijk heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven geoordeeld dat de dienst Uberpop in strijd is met de Taxiwet.

Dat de innoverende taxidienst voorziet in een behoefte van de consument kan niemand ontkennen, gezien de groei die Uber laat zien. Echter kan niet iedereen zich vinden in de aanpak van Uber, die lijkt te bestaan uit: de wet blijven overtreden totdat de wet wordt aangepast. Op deze manier is de dienst al in verschillende Europese landen aan banden gelegd. De vraag rest nu wat eerder zal buigen, de wet of Uber.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Rosalie Heijna

publicaties

Gerelateerde artikelen