020 530 0160

Ophef over e-mail Buma/Stemra

Gepubliceerd op 7 februari 2008 categorieën 

Diverse weblogs bieden gebruikers de mogelijkheid om muziek die op een andere locatie wordt gehost, op een weblog te tonen (zogenaamde ‘embedded’ muziek/filmpjes). 


Deze weblogs kregen recent een e-mail van Buma/Stemra waarin zij constateerde dat de weblogs actief bezig waren om ‘(beschermde) werken uit het door Buma/Stemra beheerde wereldmuziekrepertoire ter beschikking te stellen’.


De weblog myownmusicindustry.nl heeft naar aanleiding van deze brief bij Buma/Stemra om uitleg gevraagd. Als reactie gaf Buma/Stemra te kennen dat zij de embedded muziek als een nieuwe openbaarmaking ziet. Dit betekent dat de embedded muziek die binnen het repertoire van Buma/Stemra valt, alleen mag worden vertoond indien er vergoedingen aan Buma/Stemra worden betaald. Dit zou anders zijn indien de embedded muziek slechts als een hyperlink wordt gezien die naar de plaats verwijst waar de muziek daadwerkelijk wordt gehost (bijv. Youtube).


De e-mail heeft grote onrust veroorzaakt op een aantal weblogs. Buma/Stemra zelf heeft nu gereageerd door te vermelden dat de laatste reactie over de nieuwe openbaarmaking, prematuur was.  Volgens Buma/Stemra heeft zij nog niet bepaald hoe zij met embedded muziek om zal gaan. Vooralsnog lijkt Buma/Stemra haar pijlen dus niet op de weblogs te hebben gericht, maar dat kan in de toekomst veranderen.Lees hier het volledige bericht.


Bron: nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen