020 530 0160

Open-source bij biotechnologie?

Gepubliceerd op 19 januari 2005 categorieën ,

Volgens het Australische bedrijf The Biological Innovation for Open Society (BIOS) zorgen biotechnologische octrooien voor een beperking van de innovatie. BIOS wil dit probleem oplossen door wetenschappers gratis toegang te bieden tot de nieuwste methoden op het gebied van de biotechnologie. Ze willen dit doen door een open-source platform te creëren.


Net als bij open-source zullen bij de biotechnologische vorm de octrooien bij de ontwerpers blijven maar kunnen zij niet verhinderen dat anderen de informatie gebruiken en gelijksoortige producten ontwerpen. Verbeteringen en gevaren voor de gezondheid moeten ook worden gedeeld. Naast BIOS wil ook Science Commons zich gaan richten op biotechnologische open-source.


Niet iedereen staat onverdeeld positief tegenover deze ontwikkelingen. Het U.S. Patents Office voorziet problemen. Hoewel men nu vrij onderzoek kan doen zullen grote bedrijven minder snel investeren in onderzoek als ze de octrooirechten niet kunnen benutten.


Lees hier het volledige artikel

Bron: wired.com
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen