020 530 0160

Open Outlook-formaat in aantocht

Gepubliceerd op 27 oktober 2009 categorie├źn ,

Microsoft heeft laten weten het bestandsformaat van Outlook open te stellen. Gevolg hiervan is meer interoperabiliteit en migratiemogelijkheden, zonder licentievoorwaarden of octrooirechtelijke problemen.

Het betreft het .pst-bestandsformaat dat door Outlook wordt gebruikt om berichten en kalender items – die door de mailserver worden geleverd en daar ook worden opgeslagen – ook op de lokale computer op te kunnen slaan. De afkorting ‘pst’ staat overigens voor Personal Storage Table.

Door het gesloten karakter van het .pst-bestandsformaat kunnen andere mailprogramma’s zoals Mozilla Thunderbird en Eudora deze bestanden niet direct lezen, maar slechts door tussenkomst van een zogenaamde MAPI (Messaging Application Programming Interface). Synchronisatie met bijvoorbeeld mobiele telefoons is hierdoor erg lastig.

Dit probleem is door het open stellen van het bestandsformaat waarschijnlijk opgelost. De toegang voor zowel voor client- als serverapplicaties wordt volledig mogelijk. Een aander voordeel is dat hoeft geen licentievergoeding meer betaald te worden indien men gebruik maakt van .pst. Ook een contract met Microsoft zal niet meer nodig zijn om aan de slag te kunnen gaan met .pst.

Microsoft heeft aangegeven de open documentatie met betrekking tot het bestandsformaat spoedig uit te brengen, maar dat deze documentatie nog niet compleet is.

Lees hier het bericht.

Bron: webwereld.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Wouter Dammers

publicaties

Gerelateerde artikelen