020 530 0160

Ook privacyorganisaties uiten kritiek op nieuwste aankoop Google

Gepubliceerd op 23 april 2007 categorieën 

Na Microsoft laten ook verschillende Amerikaanse organisaties voor privacybescherming zich kritisch uit over de de overname van Doubleclick door Google. De angst is dat Google door de aankoop van het online advertentiebedrijf over te veel informatie over consumenten komt te beschikken.


Zowel Google als Doubleclick registreren op tal van websites het surfgedrag van internetgebruikers. Deze informatie wordt gebruikt voor het maken van persoonlijke profielen van gebruikers om op deze wijze persoonlijk gerichte advertenties te kunnen tonen. De zorg van Amerikaanse privacyorganisaties is dat deze informatie in de toekomst wordt gecombineerd met persoonlijke gegevens waarover Google dankzij diensten als Gmail over beschikt.


Google maakte een week geleden bekend dat het Doubleclick wil overnemen voor het recordbedrag van 3.1 miljard Dollar. Direct uitte Microsoft kritiek, zowel uit zorg om de privacy van gebruikers als om de dominante positie die concurrent Google door de overname dreigt te krijgen.


 


Lees hier het bericht


 

Bron: www.nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen