020 530 0160

Ondertussen in Den Haag – Privacy in het onderwijs

Gepubliceerd op 30 augustus 2016 categorieën ,

Hoewel de Tweede Kamer inmiddels weer op gang is gekomen na het zomerreces, bleef het de afgelopen week rustig in de Kamer op het gebied van technologie, media en communicatie.

Slechts voor deze blog interessant waren de kamervragen (zonder antwoorden) gesteld door de leden Van Meenen (D66) en Bruins (ChristenUnie) over de zorgen om privacy in het onderwijs. Uit een enquête van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en de Nederlandse Vereniging van Onderwijskundigen en Pedagogen (NVO) blijkt dat scholen zich vaak onvoldoende bewust zijn van de risico’s gerelateerd aan het delen van privacygevoelige informatie. Leerlingendossiers worden niet altijd voldoende beveiligd, waardoor onbevoegden gemakkelijk toegang kunnen krijgen tot de dossiers. Zie ook onze eerdere blog over dit onderwerp.

De kamerleden willen graag van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap weten op welke wijze wordt toegezien op de juiste omgang met informatie over leerlingen op scholen en welke acties de staatssecretaris gaat nemen om de privacy van leerlingen te verbeteren.

Antwoorden op deze en andere Kamervragen leest u binnenkort weer op deze blog.

Met dank aan Abel Ranzijn

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Mike Landerbarthold

publicaties

Gerelateerde artikelen