020 530 0160

NORMA start kort geding over thuiskopieheffingen

Gepubliceerd op 3 december 2007 categorieën ,

Stichting Naburige Rechtenorganisatie voor Musici en Acteurs (NORMA) start met aangeslotenen Peter Blok, Caroline De Bruijn, Ricky Koole, Carel Kraayenhof en de vakbonden Ntb en FNV Kiem een kort geding tegen de Nederlandse Staat. Het doel is om een thuiskopieheffing op mp3-spelers en harddiskrecorders af te dwingen.


Aanleiding van de procedure is het recente besluit van Minister van Justitie Hirsch Ballin dat een dergelijke heffing er tot 1 januari 2009 niet zal komen. Volgens de Minister van Justitie dient Stichting De Thuiskopie eerst orde op zaken te stellen.


Een vergoeding op beeld- en geluidsdragers, zoals blanco cd’s en dvd’s, bestaat al jaren. Tegenwoordig kopiëren consumenten echter steeds meer op apparaten met een harde schijf of flash-geheugen, zoals harddiskrecorders en mp3-spelers. Hiervoor krijgen de uitvoerende kunstenaars geen vergoeding. NORMA is van mening dat dit onterecht is en dat het besluit van de minister onrechtmatig is.


Christiaan Alberdingk Thijm treedt in deze procedure op voor NORMA.


Lees hier de berichtgeving in Trouw.


Bekijk hier de uitzending van NOVA over de kwestie.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Tjalling Hylkema

publicaties

Gerelateerde artikelen