020 530 0160

NOB sluit eerste contracten voor DSL-TV

Gepubliceerd op 1 augustus 2005 categorieën 

Het NOB, dat zich voornamelijk richt op het faciliteren van het uitzendproces en het ontwikkelen van nieuwe multimediale diensten voor de publieke én commerciële omroepen, heeft contracten gesloten met ADSL-providers voor distributie van tv-beelden via ADSL.


De telecombedrijven nemen aansluitingen op het ‘broadcast compressieplatform’ van het NOB, dat in ontwikkeling is. Dat is een systeem dat televisiesignalen uit de hele wereld, overwegend satellietsignalen, opvangt en digitaal geschikt maakt voor herverspreiding in Nederland naar set-topboxen, kabelbedrijven en ook mobiele telefoons. NOB beoogt het nieuwe systeem in augustus 2005 in bedrijf te nemen.

Vanaf deze maand kunnen ADSL-aanbieders – zoals KPN en Versatel – televisieabonnementen gaan verkopen. Daarmee kunnen ze de concurrentie aangaan met tv-kabelaars. Het NOB treedt binnen deze context op als technisch dienstverlener, de partij die de tv-beelden ontvangt en in uitzendformaat aanbiedt aan derden.


Lees hier het volledige bericht

Bron: planet.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen