020 530 0160

NLse reactie op advies EU Commissie inzake kansspelbeleid nu wel openbaar

Gepubliceerd op 21 april 2009 categorieën ,

In september 2008 had Nederland een reactie aan de Commissie gestuurd in antwoord op het ‘met redenen omkleed advies’ van de Commissie.

Uit de reactie is op te maken dat volgens de Nederlandse regering de beperkingen die uit de Wet op de kansspelen voortvloeien voldoende kunnen worden gerechtvaardigd door dwingende redenen van algemeen belang en passen binnen de jurisprudentie van het Hof van Justitie. Indien de Commissie deze uitleg van Nederland niet accepteert, kan de Commissie een procedure aanhangig te maken bij het Hof van Justitie van de Europese Gemeenschappen.

De reactie is indertijd niet openbaar gemaakt, maar slechts vertrouwelijk aan zowel de Eerste als de Tweede Kamer gestuurd, omdat de Commissie bezwaar had gemaakt tegen openbaarmaking.
Dit bezwaar heeft de Commissie pas geleden laten varen, omdat onder andere Denemarken en Zweden in vergelijkbare gevallen dergelijke adviezen wél openbaar hebben gemaakt.

Lees hier het bericht en de reactie.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Menno Heerma van Voss

publicaties

Gerelateerde artikelen