020 530 0160

Nieuws: Apple Watch en privacy waarborgen.

Gepubliceerd op 17 september 2014 categorieën ,

Vorige week kondigde Apple haar nieuwe speeltje aan: de Apple Watch. De Apple Watch is een zogeheten ‘smartwatch’, een digitaal horloge dat in verbinding staat met je mobiele telefoon, in Apples geval de iPhone. Daarnaast biedt de Apple Watch verschillende applicaties op het gebied van gezondheid en sport, die onder andere gebruik maken van de ingebouwde hartslagmeter. Het aangeven van de tijd lijkt in deze van ondergeschikt belang.

Deze gezonde nieuwe mogelijkheden van de Apple Watch roepen onder meer bij het Openbaar Ministerie van Connecticut (VS) vragen op. Immers wordt door de (applicaties op de) Apple Watch informatie verzameld over de drager van het horloge, welke gegevens in de regel ook persoonsgegevens zullen bevatten. Met de nieuwe gezondheidsfeatures wordt de focus daarbij verplaatst naar gezondheid en medische gegevens.

In de Nederlandse privacy wetgeving worden deze gegevens aangemerkt als bijzondere persoonsgegevens en genieten extra bescherming door aanvullende waarborgen in de Wet bescherming persoonsgegevens. Om deze gegevens te mogen verwerken moet de verantwoordelijke van de verwerking voldoen aan aanvullende voorwaarden.

De advocaat-generaal George Jepsen heeft de CEO van Apple, Tim Cook, gevraagd om met hem in gesprek te treden over de privacy waarborgen die Apple voornemens is te treffen. Op die manier hoopt Jepsen al voor de lancering van de Apple Watch begin volgend jaar de vraagstukken omtrent privacy aangekaart te krijgen. Eerder heeft deze aanpak van Jepsen al tot resultaat geleid bij Google Glass.

Vooralsnog heeft Apple niet gereageerd op de uitgestrekte hand van Jepsen.

Bron: nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Rosalie Heijna

publicaties

Gerelateerde artikelen