020 530 0160

Nieuwe website met internationale auteursrecht know how

Gepubliceerd op 17 november 2009 categorieën 

De Electronic Frontier Foundation (EFF) heeft in samenwerking met andere organsaties en auteursrecht experts een nieuwe website gelanceerd, Copyright-watch.org. Het doel van de website is om informatie over auteursrecht centraal toegankelijk te maken.

Op de website zijn onder meer de verschillende nationale auteurswetten te vinden. Ook wordt interessant nieuws op het gebied van auteursrecht op de website vermeld. Daarbij zal bijvoorbeeld worden aangegeven hoe verschillende wetgevers omgaan met nieuwe technologieën.

Hoewel de website nu ongeveer twee maanden in de lucht is, is de opgenomen informatie nog enigszins gebrekkig. Op het onderdeel over Nederland staan slechts enkele links opgenomen die deels naar hetzelfde document verwijzen (in de Nederlandse taal) of naar niet bestaande sites linken. Ook de onderdelen over Duitsland, Frankrijk, Engeland en zelfs de Verenigde Staten bevatten – naast de officiële auteurswetten – weinig informatie.

 

De EFF roept auteursrechtenexperts wereldwijd op om het project te voorzien van relevante informatie uit hun herkomstland. Wie gaat zich melden voor de functie als Nederlandse ‘local copyright monitor’? Je bent hard nodig, want dit project kan zo veel beter.

 

Bekijk hier de Copyright Watch website. Lees hier en hier verdere berichten over het project.

Bron: EFF.org en FutureofCopyright.com
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Vita Zwaan

publicaties

Gerelateerde artikelen