020 530 0160

Nieuwe Telecomwet in werking

Gepubliceerd op 24 mei 2004 categorieën 

Woensdag 19 mei is de nieuwe Telecomwet in werking getreden. Hiermee zijn 6 Europese richtlijnen in de Nederlandse wet geïmplementeerd en is de wet uit 1998 herzien. De 6 richtlijnen zijn: de kaderrichtlijn, de toegangsrichtlijn, de machtigingsrichtlijn, de universele dienstenrichtlijn, privacyrichtlijn en de richtlijn mededinging elektronische communicatiesector. Deze richtlijnen hebben als doel het bevorderen van concurrentie in de telecommunicatiesector en het veiligstellen en verbeteren van consumentenbelangen.


Belangrijke punten uit de nieuwe wet zijn onder meer: een verbetering van de  consumentenbescherming, bijvoorbeeld op het gebied van spam; een uitbreiding van de werkingssfeer door het techniek neutrale karakter; stimulering van de samenwerking op Europese niveau tussen de Europese Commissie en de verschillende nationale Opta’s (nationale regelgevende instanties, nri’s).


Lees hier het hele persberincht.

Bron: Economische zaken
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Linda Eijpe

publicaties

Gerelateerde artikelen