020 530 0160

Nieuwe ontwikkelingen in de strijd tegen spam.

Gepubliceerd op 13 juli 2005 categorieën ,

Yahoo en Cisco gaan samen met een aantal andere grote partners, waaronder Microsoft, AOL en IBM, een standaardiseringsverzoek indienen bij de Internet Engineering Taskforce (IETF). Het verzoek zal tot doel hebben, een gestandaardiseerde techniek te krijgen om de verzender van een e-mail te kunnen identificeren. De standaard zal DomainKeys Identified Mail (DKIM) gaan heten en komt er op neer dat een server die een e-mail verstuurt, het bericht voorziet van een digitale handtekening met behulp van een geheime encryptiesleutel. De server die het bericht ontvangt zal vervolgens het mailtje decoderen met een publieke sleutel en kan op die manier de afzender verifiëren. Dit werkt niet allen spam tegen, maar kan ook phishingaanvallen voorkomen. Het is dan namelijk direct duidelijk dat het bericht niet afkomstig is van de instelling (b.v. een bank), vanwaar het pretendeert afkomstig te zijn.


Het verzoek zal eind deze maand in Parijs worden besproken. Yahoo en Cisco hebben al aangegeven dat licenties op de techniek gratis zullen zijn. Onbekend is overigens wat de invloed hiervan zal zijn op het beleid van Microsoft, die in november een eigen Sender ID technologie wil invoeren.


Lees hier het hele bericht.

Bron: tweakers.net
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen