020 530 0160

Nieuwe concepttekst Merkenrichtlijn en Merkenverordening

Gepubliceerd op 10 juni 2015 categorieën ,

Vandaag zijn de teksten van het voorstel tot wijziging van Verordening 207/2009 inzake het Gemeenschapsmerk en het voorstel tot herschikking van de Merkenrichtlijn 2008/95/EG goedgekeurd en gepubliceerd door het Comité van Permanente Vertegenwoordigers van de lidstaten van de EU (COREPER).

Door de wijzigingen in de verordening en de richtlijn wordt de registratie van merken goedkoper, minder complex en sneller. De rechtszekerheid wordt vergroot doordat de voorwaarden voor een merkregistratie beter voorspelbaar worden. Voorts worden de nationale merkenrechtelijke bepalingen beter afgestemd op het Europese systeem en wordt de samenwerking tussen nationale merkenbureaus en het OHIM beter geregeld. Aldus de Europese wetgever.

Het zal echter nog een tijdje duren voordat de wijzigingen een definitief karakter krijgen: nadat het Legal Affairs comité van het Europees Parlement de wijzigingen heeft goedgekeurd, zal de Raad een politiek akkoord moeten verlenen. Daarna volgt er (nog) een juridische en taalkundige beoordeling alvorens de Raad haar standpunt in eerste lezing kenbaar maakt. Ten slotte moet tijdens een plenaire sessie van het Europees Parlement nog gestemd worden over de tekst.

Bron: Marques Class 46
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Marieke Neervoort

publicaties

Gerelateerde artikelen