020 530 0160

Nieuw RFID systeem voor personen

Gepubliceerd op 4 maart 2008 categorieën ,

RFID technologie maakt het mogelijk om door middel van een kleine chip gegevens draadloos te verzenden. Een dergelijke chip zit bijvoorbeeld in het nieuwe Europese paspoort, maar ook wordt ook op grote schaal gebruikt door veilingen, groothandels en in de transportsector. Zo is supermarktketen Tesco een aantal jaar geleden begonnen met het aanbrengen van chips op dozen met fruit, om ze op die manier te kunnen volgen van scheepscontainer tot winkel.


Hitachi Electronics, onder de naam Densa, brengt nu een systeem op de markt waarmee personen van zo’n chip kunnen worden voorzien. Door middel van een ingebouwde batterij zendt de chip zelf informatie uit, waardoor bijvoorbeeld toegangspoorten kunnen worden ontgrendeld wanneer de juiste persoon in de buurt komt. Voorlopig zal het product met name worden gericht op ziekenhuizen en andere plaatsen met sectoren waarvan de toegang beperkt is.


Lees hier het hele bericht


 

Bron: The Inquirer
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen