020 530 0160

‘Nieuw akkoord passagiersgegevens is verslechtering’

Gepubliceerd op 22 augustus 2007 categorieën 

Dat zeggen de Europese privacytoezichthouders in een opinie. Het akkoord tussen de EU en de VS over de verstrekking van passagiersgegevens aan de VS bevat volgens deze zgn. Artikel 29 Werkgroep onvoldoende waarborgen ter bescherming van de rechten van burgers. Het niveau van bescherming is zelfs verzwakt ten opzichte van de vorige akkoorden. De toezichthouders erkennen de noodzaak van terrorismebestrijding, maar menen dat het fundamentele recht op privacy in het akkoord onvoldoende wordt gewaarborgd.


De VS kunnen op grond van het nieuwe akkoord over een groter aantal persoonsgegevens beschikken, de gegevens in plaats van 3,5 jaar vijftien jaar bewaren en deze termijn bovendien nog verlengen. Andere afspraken zijn simpelweg in strijd is met bestaande Europese privacyregels, bijvoorbeeld de mogelijkheid om ook bijzonder gevoelige persoonsgegevens over ras en seksualiteit te verzamelen.


Het akkoord baart de Europese privacytoezichthouders grote zorgen.


Lees hier het bericht.

Bron: CBP
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen