020 530 0160

Netflix maakt VPN toegang voorlopig niet onmogelijk

Gepubliceerd op 7 januari 2015 categorieën ,

Vorige maand blogde Tomas Weermeijer al over de ruzie tussen Sony en Netflix over het gebruik van VPN verbindingen. In het kort stelt Sony zich op het standpunt dat Neflix de toegang tot haar dienst via VPN verbindingen moet tegengaan, omdat kijkers op die manier vanuit het ene land toegang krijgen tot content die alleen beschikbaar zou moeten zijn in een ander land.

Begin deze week leek het er even op dat Neflix hieraan gehoor gaf, toen TorrentFreak berichtte dat Netflix een instelling had veranderd om het moeilijker te maken om via een VPN toegang te krijgen tot de dienst. De nieuwste versie van de Netflix app negeerde namelijk de name server instellingen op je device en gebruikte in plaats daarvan de gratis DNS service van Google.

De gewijzigde instelling heeft echter niet tot doel VPN toegang vanuit een ander land te blokkeren, aldus Netflix. Het gaat slechts om een maatregel om de stabiliteit van de streaming via het platform te vergroten. Netflix geeft aan in een statement: “Virtually crossing borders to use Netflix is a violation of our terms of use because of content licensing restrictions. We employ industry standard measures to prevent this kind of use. We have not recently made any changes.”

Daar hebben ze een punt. Het gebruik van een VPN om toegang te krijgen tot content waar je eigenlijk geen toegang toe zou mogen krijgen is in ieder geval in strijd met de voorwaarden van Netflix. Netflix is op zich natuurlijk gerechtigd om technische maatregelen te nemen om dat tegen te gaan, maar kennelijk willen ze niet te hard optreden.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anke Verhoeven

publicaties

Gerelateerde artikelen