020 530 0160

Naar een privekopieheffing op mp3-spelers en harddiskrecorders

Gepubliceerd op 23 juni 2009 categorieën 

Vandaag gaat een grote groep auteurs, acteurs en artiesten naar Den Haag om de petitie “invoering thuiskopieheffing mp3 spelers en dvd harddiskrecorders” te overhandigen aan John Leerdam (tweede Kamerlid PvdA) woordvoerder Kunst en Cultuur.  woordvoerder   in ontvangst nemen. Meer dan 3500 Nederlandse musici, acteurs, muziekauteurs, scenarioschrijvers, regisseurs en andere rechthebbenden hebben hun onvrede kenbaar gemaakt over de bevriezing van het thuiskopiestelsel door massaal de petitie  van NORMA te ondertekenen.

 

Acteur en NORMA voorzitter Frederik de Groot zal de petitie a.s. dinsdag overhandigen. Bekende ondertekenaars zoals Gijs Scholten van Aschat, Anna Drijver, Teun Kuilboer, Emmelie Zipson, Bob Fosko, Wimie Wilhelm, Marian Mudder, Maya van den Broeke, Paul van Gorcum, Hugo Haenen en Filip Bolluyt zullen persoonlijk bij dit moment aanwezig zijn.

 

Het belang van deze actie wordt nog eens onderstreept doordat vorige week een parlementaire werkgroep met het advies kwam om het thuiskopiestelsel binnen drie jaar af te schaffen en te vervangen door een verbod op ongeautoriseerd thuiskopieren en downloaden. Voor de uitvoerende kunstenaars is dit onaanvaardbaar. Zij willen hun rechten helemaal niet in de privésfeer van consumenten handhaven. Dat is onpraktisch en onwenselijk.

 

De voorstellen van de werkgroep Gerkens staan trouwens haaks op de ideeën van Brinkman. Hij presenteerde, opmerkelijk genoeg ook vandaag, een voorstel om een heffing op internet in te voeren om traditionale media, waaronder de geschreven pers, te helpen omdat zij zelf nog in staat zijn die de mogelijkheden die het medium biedt uit te baten. Dan weet de consument alvast dat informatie op internet niet gratis is. Voor gebruik voor muziek en film geldt precies hetzelfde. Zie ons bericht daarover hier. Wordt vervolgd derhalve!

 

De inhoud van de petitie kunt u vinden op www.thuiskopieheffing.petities.nl

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Cyril van der Net

publicaties

Gerelateerde artikelen