020 530 0160

Naar een internet van kleine dingen

Gepubliceerd op 14 april 2006 categorieën , ,

In een notitie van over politieke vraagstukken rond Radio Frequency Identity Chips (RFID) heeft het Rathenau instituut diverse privacy-kwesties aan de orde gesteld. Het instituut gaat onder andere in op RFID in supermarkten, de OV-chipkaart en het biometrisch paspoort. Het instituut stelt vast dat de invoering van RFID op grote schaal de keuzevrijheid van de consument beperkt. RFID zal in de toekomst in combinatie met andere technologieën worden toegepast waarmee we ons ontwikkelen richting ambient intelligence: een omgeving waarin mensen zonder dat ze zich ervan bewust zijn communiceren met tal van apparaten en de apparaten ook steeds meer met elkaar communiceren. 


In haar aanbevelingen stelt het instituut dat Nederland haar sterke positie in de internationale markt voor RFID moet stimuleren en benutten door meer onderzoek naar die positie te doen en de belangrijke spelers bijeen te brengen. De overheid kan daarbij ook een rol spelen als launching customer: die koopt eerst op grote schaal in en stimuleert daarmee het aanbod.


Lees hier de notitie

Bron: Rathenau instituut
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anton Ekker

publicaties

Gerelateerde artikelen