020 530 0160

Myspace onderhandelt met platenlabels over het gratis aanbieden van muziek

Gepubliceerd op 20 februari 2008 categorieën 

Volgens de Financial Times onderhandelt Myspace.com, onderdeel van News Corp. en met 110 miljoen gebruikers thans ’s werelds grootste online community momenteel met een aantal muzieklabels over het gratis aanbieden van streaming music. In ruil voor het ter beschikking stellen van hun catalogi, zouden labels kunnen mee genieten van reclameopbrengsten, en zouden muziekuitgevers mogelijk een aandelenbelang krijgen in het bedrijf. Partijen onthouden zich nog van enig commentaar.


 


Momenteel fungeert Myspace als een promotieforum voor bands, en zijn pogingen om via de site muziek te verkopen in de soep gelopen omdat de bestandsformaten niet compatibel waren met de zeer populaire iPod. Volgens analisten proberen de labels op deze manier ook Apple onder druk te zetten om haar prijspolitiek aan te passen – via itunes worden muziektracks voor een vaste prijs verkocht. Overigens zijn uitgever Universal Music Group en Myspace sinds november 2006 verwikkeld in een rechtszaak over inbreuk op auteursrechten met betrekking tot muziekvideo’s.


 


Zie hier het hele artikel.

Bron: Tweakers
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen