020 530 0160

MySpace introduceert software voor bezorgde ouders

Gepubliceerd op 19 januari 2007 categorieën , ,

Na een aantal incidenten waarbij kwaadwillenden via MySpace contact leggen met jongeren, komt MySpace nu met monitoring software die ouders de mogelijkheid geeft het gedrag van hun kinderen op MySpace in de gaten te houden. Wanneer de software op een pc is geïnstalleerd, kunnen beperkte gegevens, zoals de naam, leeftijd en locatie van iedere gebruiker, worden ingezien. Gebruikers die worden gemonitord, worden van dit feit op de hoogte gesteld. Met de software kunnen geen MySpace profielen worden ingezien.


In Nederland is vergelijkbare monitoring software al eerder geïntroduceerd, nadat er twee jaar geleden veel ophef ontstond rond websites zoals CU2 en Sugababes/Superdudes, die vooral onder jongeren heel populair zijn. CU2 maakt ook gebruik van moderators en filters die onder meer letten op grof taalgebruik. Cu2 en andere profielensites overleggen in het Nederlandse overheidsplatform ECP over veiligheidsissues.


Lees hier het hele bericht.

Bron: Emerce
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Nicky Nicky van Dorp

publicaties

Gerelateerde artikelen