020 530 0160

Muziekindustrie VS wil af van de thuiskopie

Gepubliceerd op 7 januari 2008 categorieën 

De Recording Industry Association of America (“RIAA”) heeft in een rechtszaak  stukken ingediend waaruit zou blijken dat de belangenorganisatie van de grote Amerikaanse platenmaatschappijen ook het kopiëren van muziek van legaal aangeschafte geluidsdragers naar de eigen pc aan banden wil leggen.

Jeffrey Howell uit Scottsdale, Arizona is aangeklaagd omdat hij de muziek verspreidde op internet. De RIAA betwist echter ook het recht om muziek van gekochte cd’s te halen om op een computer te zetten. De tweeduizend liedjes op zijn pc had Howell uit zijn eigen platencollectie opgebouwd. Niet alleen die verzameling delen is strafbaar, zegt de RIAA, maar ook het aanleggen ervan, waarmee de organisatie haar strijd tegen de internetpiraterij lijkt uit te breiden naar het thuis kopiëren van muziek.


Howells advocaat: ‘Tot nu toe ging de wet ervan uit dat iemand pas het auteursrecht schendt als hij echte, fysieke kopieën van cd’s verspreidt. Maar de laatste tijd huldigt de muziekindustrie dat ook het bewaren van een persoonlijke kopie al geldt als een overtreding van de wet.’


Lees hier het hele bericht op volkskrant.nl


Lees hier het bericht op washingtonpost.com

Bron: Volkskrant
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen