020 530 0160

MP3-spelers niet belast met heffing

Gepubliceerd op 8 maart 2007 categorieën 

De minister van Justitie heeft besloten MP3-spelers niet te belasten met een heffing. Dat blijkt uit een Algemene Maatregel van Bestuur van 6 maart 2007. Het besluit geldt tot 1 januari 2008.


Met het besluit worden, overeenkomstig artikel 16c lid 6 van de Auteurswet, de voorwerpen aangewezen die kortweg bestemd zijn voor de reproductie van beschermde werken en deze ten gehore te brengen. Fabrikanten en importeurs zijn over de aangewezen voorwerpen een billijke vergoeding aan Stichting De Thuiskopie verschuldigd. Deze stichting dient vervolgens zorg te dragen voor de verdeling van deze gelden aan makers of hun rechtverkrijgenden. MP3-spelers zijn niet door de minister aangewezen. Hetzelfde geldt voor harde schijven van DVD-recorders.


De minister is tegen de uitbreiding van heffingen zolang “niet duidelijk is waartoe de aangekondigde en door Nederland bepleite initiatieven van de Europese Commissie zullen leiden, en zolang het onderzoek van het College van Toezicht bij Stichting De Thuiskopie niet definitief is afgerond”.


 

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen