020 530 0160

Morpheus veroordeeld voor P2P

Gepubliceerd op 29 september 2006 categorieën 

Een Amerikaanse rechter heeft Streamcast, de maker van het P2P-programma Morpheus, veroordeeld voor het bevorderen van auteursrechtinbreuk. Streamcast zou het uitwisselen van muziek, films en ander beschermd materiaal door de gebruikers van haar software hebben aangemoedigd.


De uitkomst van de zaak komt nadat de Amerikaanse Supreme Court in een uitspraak van vorig jaar had aangegeven onder welke omstandigheden de aanbieder van P2P-software aansprakelijk kan zijn. De Supreme Court had de zaak terugverwezen naar rechter Wilson om met inachtneming van de beslissing van de Supreme Court nog eens te oordelen over de zaak. Eerder had Wilson geoordeeld dat de aanbieders van de software niet aansprakelijk zijn. Nu is het oordeel van Wilson anders.


“In the record before the court, evidence of StreamCast’s unlawful intent is overwhelming,” heeft rechter Wilson in zijn 60 pagina’s tellende beslissing geschreven.


Lees hier het bericht.

Bron: Washington Post
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen