020 530 0160

Mogelijk wordt Privacy Shield niet gesteund door Artikel 29-werkgroep

Gepubliceerd op 8 april 2016 categorieën 

Er zijn documenten gelekt bij de Duitse leden van de Artikel 29-werkgroep die er op lijken te wijzen dat de werkgroep Privacy Shield niet zal steunen. Naar verwachting ziet de werkgroep zich “not yet in a position to confirm that the current draft adequacy decision does, indeed, ensure a level of protection [in the US] that is essentially equivalent to that in the EU.”

In februari heeft de Artikel 29-werkgroep op basis van de Schrems-uitspraak van het Hof van Justitie voorwaarden opgesteld waaraan Privacy Shield moet voldoen om  zich te kunnen meten aan Europese vereisten. De gelekte documenten suggereren dat de werkgroep van mening is dat aan deze voorwaarden niet is voldaan. Op welk punt Privacy Shield niet voldoet is nog niet duidelijk. 

Privacy Shield is een overeenkomst tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie over de uitwisseling van persoonsgegevens en moet het ongeldig verklaarde Safe Harbor-framework vervangen. Mocht Privacy Shield in haar huidige vorm geïmplementeerd worden dan is de kans vrij groot dat ook dit framework voor een geldigheidsbeoordeling aan het Hof van Justitie zal worden voorgelegd. Overleeft Privacy Shield dat oordeel niet, dan begint het hele circus weer van voor af aan.

Bron: Arstechnica
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Rosalie Heijna

publicaties

Gerelateerde artikelen