020 530 0160

Minister van Justitie houdt vast aan experiment legaal gokken op internet

Gepubliceerd op 5 maart 2008 categorieën ,

Minister Hirsch Ballin houdt vast aan de drie jaar durende proef met legaal internetgokken. Dat schrijft hij in een brief aan de Eerste Kamer. Hij reageert met de brief op bedenkingen die bij de Eerste Kamer bestaan over de proef. Om critici van het experiment tegemoet te komen, zal de bewindsman jaarlijks besluiten of hij doorgaat met het gecontroleerd aanbieden van kansspelen op internet.


De proef, die wordt uitgevoerd door Holland Casino, moet drie jaar duren, schrijft de minister. Tussentijds zal er jaarlijks gekeken worden of er wordt doorgegaan met het experiment. Momenteel gokken naar schatting ongeveer 400.000 Nederlanders via internet. Mocht het aantal deelnemers ‘aanzienlijk’ boven dat aantal uitstijgen dan zal het experiment beëindigd worden.


Internetgokkers die legaal willen gokken moeten zich registreren met behulp van een identificatiebewijs. Jongeren tussen de 18 en 23 jaar mogen wekelijks maximaal 100 euro per week vergokken. Ook moeten deelnemers een wekelijks gokmaximum invullen. Dat maximum mogen de gokkers maar een keer per week aanpassen.


In Nederland is het niet toegestaan zonder vergunning kansspelen aan te bieden, ook niet op internet. Momenteel heeft geen enkel bedrijf in Nederland toestemming om kansspelen op internet aan te bieden. 


Lees hier het hele bericht.

Bron: AOL nieuws
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen