020 530 0160

Microsoft leert kinderen over IE-recht

Gepubliceerd op 14 februari 2008 categorieën 

Microsoft is een campagne gestart om de Amerikaanse jeugd wat bij te leren over intellectuele eigendomsrechten. Want wat blijkt? Kinderen zullen minder snel inbreukmakende handelingen verrichten op internet indien zij zich bewust zijn van het risico van gevangenisstraf en hoge boetes. Microsoft heeft een onderzoek gepubliceerd waaruit dit bleek. Ongeveer de helft van de tieners die meededen aan het onderzoek zeiden dat zij niet bekend waren met de regels omtrent het downloaden van illegale content. Slechts 11% begreep de regels goed. 82% daarvan zei dat illegaal downloaden strafbaar zou moeten zijn tegenover slechts 57% bij de groep die onbekend was met IE-rechten.

Microsoft waarschuwde tijdens het onderzoek de kinderen met de volgende uitspraak: “When you do not follow these rules you are open to significant fines and possibly jail time” waarvan Emily Berger, een IE-jurist bij de Electronic Frontier Foundation, zei dat dit slechts bangmakerij is. Of kinderen onder de 18 jaar strafbaar kunnen worden gesteld is volgens haar namelijk maar zeer de vraag.


Toch gaat Microsoft Amerikaanse kinderen les geven met het programma “Intellectual Property Rights Education” dat in eerste instantie bedoeld is voor leraren in het middelbaar onderwijs. Ter ondersteuning heeft Microsoft de website MyBytes geopend waar kinderen hun eigen content kunnen maken, zoals ringtones, om zo spelenderwijs te leren over IE-rechten op internet.


Ik hoop dat ze op die website niet wordt geleerd om andere kinderen sommatiebrieven te sturen en de politie te bellen, maar om hun ringtones en verhalen met andere kinderen te delen. Bij eerste bestudering geeft de website de keuze om content gratis of tegen betaling aan te bieden. De stand lijkt vooralsnog gelijk te staan.


Klik hier voor het hele bericht

Bron: informationweek.com
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen