020 530 0160

Microsoft introduceert de ‘HealthVault’

Gepubliceerd op 9 oktober 2007 categorieën ,

HealthVault is een beveiligde webdienst waarin patiënten hun medische dossiers online kunen bijhouden en toegang krijgen tot medische applicaties.


Momenteel zijn er drie onderdelen. ‘HealthVault Search’ is een gespecialiseerde zoekmachine die ontworpen is om relevante gezondheidsinformatie te bieden en gebruikers moet wijzen op (prijs)vergelijkingen tussen zorgaanbieders. Het tweede onderdeel is de ‘HealthVault opslag-account’, een versleuteld elektronisch gezondheidsdossier dat patiënten en hun familie kunnen delen met artsen. De derde applicatie:  ‘HealthVault Connection Center’ biedt gebruikers drivers voor controleapparatuur zoals diabetes- en hartslag-meters.


De dienst is voorzien van uitgebreide databeveiliging. Zonder ‘expliciete’ toestemming vooraf wordt dataoverdracht geblokkeerd. De beveiliging voldoet aan de richtlijnen van de Amerikaanse Coalitie voor Patiëntprivacy. Lynne Dunbrack van marktonderzoeksbureau Health Industry Insights verwacht overigens dat privacyzorgen veel consumenten zal weerhouden van het gebruik van HealthVault.


Lees hier het hele bericht.

Bron: emerce.com
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen