020 530 0160

Microsoft in hoger beroep tegen twee veroordelingen wegens octrooi-inbreuk

Gepubliceerd op 30 september 2009 categorieën 

Eerder berichtte ik op de weblog dat Microsoft in Amerika in eerste aanleg is veroordeeld voor inbreuk op een softwareoctrooi van het Amerikaanse bedrijf Uniloc. 

 

Microsoft tekende echter hoger beroep aan tegen het vonnis, welke recentelijk gegrond is verklaard. De veroordeling en schadevergoeding van 388 miljoen dollar zijn daarmee van de baan.

 

Naast Uniloc heeft ook de Canadese softwareproducent i4i een gerechtelijke procedure tegen Microsoft aangespannen in verband met octrooi-inbreuk. De rechter in Texas heeft in eerste aanleg geoordeeld dat het Microsoft tekstverwerkingsprogramma Word het octrooi op de ‘custom xml’-technologie van i4i schendt. Daarnaast heeft de rechter een verkoopverbod voor Microsoft Word opgelegd. Het verkoopverbod is echter hangende het hoger beroep van de baan.

 

Wanneer Microsoft het hoger beroep verliest, zal het verkoopverbod in werking treden. HP en Dell voorspellen ‘publieke chaos’ als het Word-verkoopverbod doorgaat. Het verwijderen van een functionaliteit in Word is echter ook haalbaar (zie de eerdere overwinning van Eolas inzake Internet Explorer), maar betekent wel veel extra werk.

 

Lees hier het hele bericht.

Bron: Webwereld.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Martine Wubben

publicaties

Gerelateerde artikelen