020 530 0160

Microsoft in actie tegen illegale software op veilingsites

Gepubliceerd op 5 december 2008 categorieën ,

Op 4 december heeft Microsoft aanklachten ingediend tegen 63 personen wegens de handel in illegale software via veilingsites op het internet als Ebay en Craigslist. De aanklachten werden ingediend in twaalf landen, verspreid over de hele wereld, zo melden Tweakers en PCWorld.


Verkopers van de aangeboden software beweren nog al eens dat het gaat om sofware uit een ‘Blue Edition’, overschotten van de fabrikant die goedkoop worden gedumpt. Volgens Matt Lundy piraterijbestrijder bij Microsoft – is de Blue Edition echter een verzinsel van de piraten, en bestaat deze helemaal niet.


Ondertussen domineert Microsoft Windows de markt nog steeds. Wel zakte het marktaandeel van Windows voor het eerst onder de 90% in november 2008 volgens onderzoeksbureau Net Applications. Ter vergelijking: het marktaandeel van Mac OS X van Apple steeg in dezelfde periode tot 8,87 procent en Linux zit op 0,83 procent.


Lees hier en hier meer.

Bron: Tweakers.net, PC World
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Frederik Zuiderveen Borgesius

publicaties

Gerelateerde artikelen