020 530 0160

Merk Biomild terecht geweigerd door BMB

Gepubliceerd op 8 februari 2006 categorie├źn 

De Hoge Raad heeft op 27 januari bepaald dat het Benelux Merkenbureau (BMB) terecht heeft geweigerd over te gaan tot de inschrijving van het merk Biomild in het Benelux Merkenregister. Hiermee kwam een einde aan de zich al lang voortslepende zaak tussen Campina versus het BMB.


Het arrest in deze zaak beslecht een aantal interessante geschilpunten op het gebied van het deponeren van merken. Een nieuw woord dat wordt gevormd door beschrijvende bestanddelen die elk op zich een beschrijving vormen van de (kenmerken) van de waren of diensten waarvoor inschrijving wordt verzocht, dient meer te omvatten dan slechts de som van die bestanddelen om niet ook zelf als beschrijvend te worden afgedaan.


Ook het argument van Campina dat het merk door inburgering inmiddels onderscheidend vermogen heeft gekregen mocht niet baten. Biomild had als merk eerst ingeburgerd moeten raken alvorens tot inschrijving over te gaan. Als peildatum voor de inburgering geldt het tijdstip van de aanvrage om inschrijving.


Lees hier het volledige bericht


 

Bron: Rechtspraak.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen