020 530 0160

Meer online muziek binnen de EU

Gepubliceerd op 21 oktober 2009 categorieën , ,

Muziekbedrijven als Apple, Amazon, EMI, Nokia en Universal hebben met EU Commissaris Neelie Kroes (Concurrentie) een gezamenlijke afspraak gemaakt voor het leveren van verbeterde online muziekmogelijkheden voor Europese consumenten. De bedrijven lieten weten dat Europeanen toegang tot online muziekdiensten moeten hebben ongeacht voor welke lidstaat de dienst wordt aangeboden.

 

Het is de eerste keer dat deze bedrijven en andere organisaties zoals consumentenorganisaties (BEUC) en auteursrechtenorganisaties (SACEM) het met elkaar eens zijn geworden over een gezamenlijke aanpak. Volgens Neelie Kroes verdienen Europese consumenten een beter aanbod aan online muziek. In 2008 drong Neelie Kroes al aan op een gezamenlijke uitkomst met betrekking tot licenties voor online muziek.

 

Appel verklaarde optimistisch te zijn over het beschikbaar stellen van i-Tunes Music Stores in meer EU-landen het komende jaar en de platenmaatschappij EMI beloofde meer online muziek aan te bieden dankzij akkoorden met de Franse auteursrechtenorganisatie SACEM en het Spaanse SGAE. Amazon beloofde zich ook in te zetten om klanten een zo breed mogelijke selectie tegen een zo laag mogelijke prijs van online verkrijgbare muzieknummers aaan te bieden.

 

Lees hier en hier het bericht.

Bron: Webwereld.nl en Tweakers.net
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Kim Crijns

publicaties

Gerelateerde artikelen