020 530 0160

Matratzen geldig Spaans merk

Gepubliceerd op 27 maart 2006 categorie├źn 

Het Europese Hof van Justitie van de Europese Gemeenschappen heeft uitspraak gedaan in de zaak omtrent het woordmerk Matratzen. Het Hof stond voor de vraag gesteld of het Spaanse nationale merk Matratzen een geldig merk vormt, nu datzelfde merk in andere talen binnen het Europese gebied als duidelijk beschrijvend moeten worden aangemerkt.


Matratzen is een Spaans merk dat is ingeschreven voor onder meer zit- en ligmeubels, bedden, slaapbanken, matrassen en kussens. De Spaanse houdster van het merk is sinds 1996 in gevecht met het Duitse Matratzen Concord omtrent de geldigheid van het merk.


Het Europese Hof van Justitie van de Europese Gemeenschappen kwam tot het oordeel dat wanneer een nationaal merk geldigheid ontbeert in een lidstaat omdat het onderscheidend vermogen mist of beschrijvend is, in een andere lidstaat mogelijk wel een geldig merk vormt. De merkenrichtlijn verzet zich niet hier niet tegen. Voorwaarde is wel dat het publiek geen weet van de betekenis van het woord heeft. Uitgangspunt is de perceptie van het publiek waarvoor de inschrijving is aangevraagd.


Lees hier het volledige bericht

Bron: Recht.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen