020 530 0160

Man verzond twee miljard spamberichten vanuit Nederland

Gepubliceerd op 14 september 2006 categorieën 

Een Australische man is gearresteerd op verdenking van het verzending van meer dan twee miljard spamberichten vanuit Nederland. Het gaat om spam voor het medicijn Viagra. De man is door de Australische autoriteiten aangehouden dankzij een tip van OPTA, de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit.


OPTA handhaaft het verbod om spam te sturen vanuit Nederland. Bij een bedrijfsbezoek bij een Nederlandse internet service provider (ISP) heeft OPTA servers gevonden die hoogstwaarschijnlijk werden gebruikt voor het verzenden van spam door deze Australiër. Uit onderzoek van OPTA verder gebleken dat de betreffende spammer op zeer grote schaal ongevraagde e-mail verzendt.


Het is bij mijn weten voor het eerst dat op deze manier op internationaal niveau wordt samengewerkt om de verzending van spam te bestrijden. Aangezien de internationale context van het internet de bestrijding van spam bemoeilijkt, is het een goede zaak dat de autoriteiten op dit gebied samen werken.


Lees hier het bericht.

Bron: OPTA
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen