020 530 0160

Lingerielijn Isis: what’s in a name?

Gepubliceerd op 28 augustus 2014 categorieën ,

Het Britse lingeriemerk Ann Summers heeft zich verontschuldigd voor de naam van haar nieuwe lingerielijn: Isis. In de media is veel kritiek gekomen op deze naam, omdat de Islamitische terreurbeweging IS tot voor kort met ISIS werd aangeduid.

Volgens Ann Summers verwijst de naam naar de Egyptische godin van de vruchtbaarheid, eveneens Isis genoemd en had zij haar collectie op deze godin gebaseerd. In geen enkel geval ondersteunt Ann Summers de activiteiten van terrorisme en geweld. Ann Summers is niet van plan de verkoop van de collectie stop te zetten.

Overigens is er voor Ann Summers merkenrechtelijk gezien geen enkel probleem om Isis als merk te registreren en te gebruiken. Weliswaar kan het BBIE de merkaanvraag voor Isis afwijzen omdat het teken in strijd met de goede zeden of de openbare orde zou zijn, maar deze weigeringsgrond wordt zeer zelden toegepast en dan alleen voor beledigende, kwetsende of discriminerende aanduidingen (zoals TRIX IS NIKS en SCREW YOU (slechts voor bepaalde waren en diensten).

 

Dat de timing van lancering van de Isis collectie in deze tijd ongunstig is, maakt de naam nog niet in strijd met de goede zeden of de openbare ore.

Bron: nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Harmke

publicaties

Gerelateerde artikelen