020 530 0160

Leeuwardense Gemeenteambtenaar mag eigen burger procedeerzucht verwijten

Gepubliceerd op 17 mei 2005 categorieën 

Een Leeuwardens gemeenteambtenaar [y] mocht  op persoonlijke titel een brief in de Leeuwarder courant plaatsen waarin een bekende medeburger [x] op ironische toon procedeerzucht wordt verweten. Dat heeft de kantonrechter van de Rechtbank Leeuwarden in zijn vonnis beslist op 29 april 2005 (welk vonnis op 17 mei werd gepubliceerd op rechtspraak.nl).


Blijkens het vonnis ging het om de volgende (later geanonimiseerde) brief:


[x] was weer eens in het nieuws (LC 2 oktober). Hij heeft een welhaast onweerstaanbare drang om in het nieuws te komen en om daarbij steeds zijn beroemde pappie, [voornaam] [x], te noemen. Ook onlangs weer tijdens een zitting van de Raad van State in De Haag op jacht naar de adressen van de leden van de commissie voor de bezwaarschriften uit Leeuwarden.

Reeds vele jaren is [x] bezig bezwaar te maken tegen beslissingen van de overheid. Ook tegen brieven van de overheid dat hij binnen een aantal weken bericht krijgt wordt bezwaar gemaakt. Ach ja, wat ken’t skele ju.
  
Ambtenaren bestuurders, commissieleden en rechters worden wanhopig en voortdurend lastig gevallen met deze onnozele acties. Hij is op jacht naar adressen van de commissieleden. Vraag me niet wat een mens in vredesnaam daarmee wil. Volgens [x]. wil hij weten of de leden wel objectief zijn. Want ze kunnen eens allemaal aan de [straatnaam] wonen!!! Maar woont [x]. ook niet aan diezelfde [straatnaam]? Wat een vondst, daar moet je toch wel voor doorgeleerd hebben. Of is het een vorm van arbeidstherapie om de dag door te komen?

Leeuwarden. [y]”


Volgens de rechter is de toonzetting en strekking van de brief niet nodeloos grievend of krenkend. Ook heeft gemeenteambtenaar niet de privacy van [x] geschonden, in het bijzonder niet omdat hij de straatnaam noemde waar de burger woont. “Reeds op grond van het feit dat het adres van [x] op eenvoudige wijze is te achterhalen in voor een ieder toegankelijke registers, zoals bij voorbeeld het handelsregister, dient deze stelling van [x] te worden verworpen“, aldus de rechter.


 

Bron: www.rechtspraak.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Doeko Bosscher

publicaties

Gerelateerde artikelen