020 530 0160

Kunstkinderen mogen vaker optreden

Gepubliceerd op 26 januari 2016 categorieën ,

De regels voor kinderen die werken in culturele producties, zoals theater, film en televisie, worden eenvoudiger en ruimer. Minister Asscher van Sociale Zaken heeft dat onlangs na een internetconsultatie besloten.

In Nederland mogen kinderen onder de 13 jaar niet werken. Voor ‘kunstkinderen’, kinderen die meedoen aan culturele producties, kan een uitzondering worden gemaakt. Kunstkinderen van 7 t/m 12 jaar oud mogen jaarlijks maximaal 12 dagen optreden. Kunstkinderen t/m 6 jaar oud mogen jaarlijks maximaal 4 dagen optreden.

Na een internetconsultatie, waarin ouders en producenten hebben gevraagd om een verruiming van de regels, heeft Minister Asscher besloten dat kinderen van 7 t/m 12 jaar oud na ontheffing jaarlijks maximaal 24 dagen mogen optreden. Voor kinderen t/m 6 jaar geldt jaarlijks na ontheffing een maximum van 6 dagen. Repetities gelden niet als ‘arbeid’, tenzij de repetities in het openbaar plaatsvinden of daarvan opnamen worden gemaakt die gebruikt worden voor vertoning in het openbaar.

De nieuwe Beleidsregel inzake ontheffing verbod van kinderarbeid treedt op 1 april 2016 in werking.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Hollandse Hoogte/Patrick Harderwijk via Rijksoverheid

 

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Harmke

publicaties

Gerelateerde artikelen