020 530 0160

Kroes wil einde sms’jes bij grens

Gepubliceerd op 4 december 2009 categorieën ,

Kroes heeft aangegeven wat zij als eerste wil aanpakken indien zij volgende maand  goedkeuring krijgt van het Europarlement om de Europese ICT-portefeuille te gaan beheren.

Kroes wil af van de SMS-berichten die ongevraagd worden ontvangen bij het passeren van de grens. In deze berichten wordt meestal informatie gegeven over de SMS- en beltarieven.  

 

Ook vooruitlopend op de definitieve benoeming van Kroes, heeft Minister Van der Hoeven gevraagd om de nu geldende maximumtarieven voor bellen en SMS’en over de grens geleidelijk weg te nemen. Volgens Van der Hoeven hanteren veel mobiele operators tarieven die op of vlak onder het vastgestelde maximum zitten. Door af te stappen van het maximum, kan gewone concurrentie opbloeien waardoor de prijzen verder zullen dalen, aldus Van der Hoeven.

 

VVD en PvdA hebben Kroes gevraagd om iets te doen aan het wegvallen van de telefoonverbinding bij het passeren van de grens. Dit zou ook een grote bron van ergernis zijn.

 

Lees hier het volledige bericht.

Bron: nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen