020 530 0160

Kort geding Brein vs. ISPs

Gepubliceerd op 17 juni 2005 categorieën ,

Gisteren stonden in Utrecht de auteursrechtorganisatie Brein en vijf ISPs tegenover elkaar in een kort geding. Brein eiste in dit kort geding de NAW-gegevens van 41 personen die via het internet muziek aan zouden hebben geboden. Hieronder volgt een korte compilatie van de berichten die naar aanleiding van dit kort geding op verschillende websites zijn verschenen.


Dit zegt webwereld onder meer over het kort geding:


“”Dit is een heel principiële zaak die gevolgen heeft voor iedereen die communiceert via internet”, aldus Alberdingk Thijm. Pedofielen zouden kunnen profiteren van een overwinning van Brein, suggereerde hij. “Straks kan iedereen toegang krijgen tot iedereen en de meest verschrikkelijke dingen doen.””


(…)


“Brein vindt dat Alberdingk Thijm de reikwijdte van de rechtszaak enorm overdrijft. “Dit lijkt uit te groeien tot een megazaak”, aldus Brein-advocaat Willem Roos. Volgens hem is de zaak zo klaar als een klontje. “Dit is een vrij heldere rechttoe-rechtaan-zaak.””


Lees hier het volledige bericht.


Dit zegt nu.nl onder meer over het kort geding:


“Advocaat Roos, van Brein, betoogde dat de organisatie geen andere noch mindere ingrijpende mogelijkheid heeft om aan informatie te komen. Het gaat volgens hem ook slechts om weinig gevoelige gegevens.”


(…)


“De internetaanbieders zijn van mening dat het gaat om een ingewikkelde technische zaak die niet in kort geding beantwoord kan worden. Ze hebben daarom de tegenaanval geopend met een bodemprocedure tegen de stichting Brein, om op dezelfde vraag antwoord te krijgen.”


Lees hier het volledige bericht.


Dit zegt De Telegraaf onder meer over het kort geding:


“Advocaat W. Roos van Brein sprak donderdag op de zitting van ordinair jatwerk. De illegale mogelijkheden op internet overschaduwen volgens hem nog steeds het legale aanbod. “Krokodillentranen”, oordeelde advocaat C. Alberdingk Thijm namens de vijf gedaagde internetaanbieders. De geleden schade is volgens hem te verwaarlozen. “


(…)


“In opdracht van een private organisatie hoeven providers niet mee te werken aan de opsporing en vervolging van de eigen abonnees, meent hun raadsman. Hij beweerde bovendien dat Brein slordig is met verzoeken, tijdstippen, data en ip-nummers.”


Lees hier het volledige bericht.

Bron: webwereld.nl, detelegraaf.nl, nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen