020 530 0160

Kort geding boober.nl vs. AFM

Gepubliceerd op 16 augustus 2007 categorieën ,

Op donderdag 16 augustus vond een kort geding plaats tussen Boober.nl en de Autoriteit Financiële Markten (“AFM”). Boober.nl biedt haar gebruikers de mogelijkheid om door middel van een peer-2-peer systeem geld te lenen of uit te lenen aan andere gebruikers. De AFM ziet de uitleners van het geld als professionele partijen. Zij heeft daarom een besluit genomen waarin wordt bepaald dat boobers.nl voor het aanbieden van haar diensten een vergunning nodig heeft. Boobers.nl heeft de Voorzieningenrechter verzocht het besluit te schorsen.


Boobers.nl is van mening dat de uitleners geen professionele partijen zijn. Partijen kunnen immers maximaal € 39.000,– via Boobers.nl uitlenen. Van het bedrag dat de uitlener daarmee verdient, kan hij niet leven, aldus Boobers.nl. Verder meent Boobers.nl dat de op 1 januari 2007 in werking getreden Wet financieel toezicht niet op haar van toepassing is. Op 1 januari 2007 bestond het peer-to-peer lenen namelijk nog niet.


De Voorzieningenrechter beslist volgende week over een eventuele schorsing. Daarna zal de inhoudelijke behandeling van de zaak plaatsvinden.


Lees hier het volledige bericht.

Bron: webwereld.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen