020 530 0160

KIDS foodreclame soms dubieus

Gepubliceerd op 6 september 2006 categorie├źn ,

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft de marketing van voedingsmiddelen gericht op kinderen tot 12 jaar onder de loep genomen. Uit het onderzoek zou blijken dat producenten soms teksten gebruiken die twijfelachtig of dubieus zijn.


Bij 136 kidsmarketingproducten is de wijze van aanprijzing, de energiewaarde en de portiegrootte bekeken. Regelmatig waren de teksten daarvan dubieus met betrekking tot een verantwoord voedingspatroon. Bij ongeveer een kwart van de producten voor kinderen waren bekende figuren of karakters afgebeeld of als verzamelobject bijgevoegd.


De VWA gaat bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport erop aandringen dat kidsmarketing nauwlettend wordt gevolgd. In juni 2005 heeft de levensmiddelenindustrie een convenant gesloten waarin bepaalde voorwaarden voor kidsmarketing zijn opgenomen. In 2007 gaat de VWA kidsmarketing opnieuw onder de loep nemen.


Lees hier het hele bericht.

Bron: vwa.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Menno Heerma van Voss

publicaties

Gerelateerde artikelen