020 530 0160

Keukenfactory B.V. mag Keukenfactory niet als handelsnaam gebruiken

Gepubliceerd op 29 november 2004 categorie├źn 

Keukenfactory B.V. en de Mandemakersgroep B.V. zijn concurrende keukenverkopers en treden beiden onder de handelsnaam “Keukenfactory” naar buiten. In een kort geding procedure voor de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Breda heeft Keukenfactory B.V. zonder succes geprobeerd de Mandemakersgroep het gebruik van handelsnaam “Keukenfactory” te verbieden. Resultaat was dat Keukenfactory B.V. zelf het gebruik van de handelsnaam werd verboden, en opgedragen de domeinnaam keukenfactory.nl over te dragen aan de Mandemakersgroep!


 


Volgens het vonnis van 25 November 2004 kan Keukenfactory B.V. niet bewijzen dat zij als eerste de handelsnaam gebruikte. De Mandemakersgroep kan wel bewijzen dat zij in 2000 al voorbereidende activiteiten pleegde met de handelsnaam. Daarmee heeft de Mandemakersgroep volgens een arrest van de Hoge Raad uit 1984  een ouder handelsnaamrecht. Dat de Keukenfactory B.V. in 2000 de domeinnaam keukenfactory.nl heeft geregistreerd vindt de Voorzieningenrechter niet voldoende om aan te nemen dat zij toen ook al bezig was met voorbereidende handelingen.


 


Het vonnis vermeldt overigens ook dat nog dat de Keukenfactory B.V. sinds 2001 beschikt over een Benelux beeld- en woordmerk “keukenfactory”. Kennelijk maakte dat voor  de beoordeling van de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Breda niet uit, want hij besteedt er verder geen aandacht aan.


 

Bron: Rechtbank Breda
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Doeko Bosscher

publicaties

Gerelateerde artikelen